E-Coaching

e-Coachingde voordelen van e-coaching

De afgelopen jaren hebben we een groot aantal mensen mogen coachen. Omdat ons werkgebied steeds groter werd en de reisafstanden langer, stonden die soms niet meer in verhouding tot de duur van een coaching gesprek. Om toch de mogelijkheden te kunnen benutten hebben we ons verdiept in het fenomeen e-coaching. Al lezende en studerende zijn we erg enthousiast geworden en ontdekten we dat het een uitstekende aanvulling is op de face-to-face coaching die we al aanbieden.

De voordelen van e-coaching

Er is vaak contact, bijvoorbeeld twee of drie keer per week. Je kunt communiceren op een moment dat het jou uitkomt. Dat kan zijn op het werk, maar ook s ‘avonds thuis. Je hebt geen reistijd.

Het is ook mogelijk om e-coaching te gebruiken als aanvulling op face-to-face coaching; flexibiliteit staat voorop!

Door de hoge frequentie en het gegeven dat direct wanneer jij de behoefte hebt om te reflecteren of een vraag te stellen, je dit kan doen (en je dus niet twee of drie weken hoeft te wachten) ontstaat er een dynamisch proces. Het niet tegelijk schrijven van jou en je coach heeft als bijeffect dat jij (én de coach) langer na kunnen denken over de reactie en de formulering ervan. Door de fysieke afstand voelt het veilig en kun jij je concentreren op jezelf en je emoties.

Bij e-coaching maak je gebruik van geschreven taal via de mail. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat schrijven over gebeurtenissen bijdraagt aan de gewenste verandering. Het herlezen helpt in het reflectieproces en het achteraf teruglezen werkt versterkend. Binnen e-coaching is er sprake van een specifieke dynamiek, intensiteit en looptijd.

Door het veelvuldige contact worden opdrachten, oefeningen en gedragsexperimenten in kleine stukjes opgedeeld. De kans van slagen neemt daardoor toe, waardoor je meer succeservaringen zal kennen. Kortom: een manier van coachen die je moet ontdekken en helemaal bij deze tijd hoort!

NEEM GEHEEL VRIJBLIJVEND CONTACT OP ← Terug